FAQ over onze BHV cursussen

Er zijn altijd vragen die boven komen drijven als je op zoek bent naar meer informatie over het volgen van een BHV cursus. Hieronder zullen wij proberen deze vragen te behandelen en zo duidelijk mogelijk een antwoord te geven.

Is BHV verplicht binnen een (klein) bedrijf?

Elke werkgever heeft een zorgplicht ten aanzien van veiligheid en gezondheid van zijn medewerkers, bezoekers, klanten en gasten. Deze zorgplicht staat omschreven in de wet.

Hoe ziet jullie BHV cursus eruit?

Er zijn verschillende cursusmogelijkheden afhankelijk van de beschikbare tijd, ervaring, soort organisatie en de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie).

 

BHV | Basis

Dit is een 2-daagse cursus. De eerste dag zal voornamelijk bestaan uit het verlenen van Eerste Hulp (EH). De tweede dag zal bestaan uit brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie (BOC) en een altijd inzicht gevende table top oefening.

 

BHV | Basis met E-learning

bij deze cursus bestaat het theoriedeel uit een e-learning module die door de cursisten VOORAF reeds gemaakt wordt en afgesloten wordt met een theoretisch examen. Hierna volgt 1 dag praktijkvaardigheden op onze locatie in Breda of intern binnen uw eigen organisatie.

 

BHV | Herhaling met E-learning

Deze herhalingscursus is écht "to the point!" Vooral veel zelf doen en oefenen. Vaardigheden opfrissen is altijd een goed idee. Duur van de praktijk op onze locatie is 5-6 uur.

 

BHV | Incompany

Bij grotere groepen BHV-ers die binnen een organisatie opgeleid moeten worden, kan het zinvol zijn een incpmpany training te boeken. Wij komen dan naar jullie toe. Voordelen hiervan zijn dat de lesstof op jullie specifieke organisatie aangepast kan worden en dat het veelal kostenbesparend werkt. Incompany trainingen ofwel trainingen op locatie kan vanaf 8 deelnemers.

Kan ik ook alleen de BHV e-learning volgen?

BHV-er zijn is het verlenen van eerste hulp, een beginnende brand blussen of een ontruiming in gang zetten. Wij zijn van mening dat de voorbereiding op deze taken zich NIET leent om alleen middels een e-learning te doen. Je kan bij ons dan ook geen certificaat ontvangen voor alleen de e-learning