Informatie Event Security Officer / ESO

Werkzaamheden van de Event Security Officer ESO

Als evenementenbeveiliger (Event Security Officer / ESO) ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor een veilig en gastvrij verloop van evenementen. Je kan bij deze  werkzaamheden denken aan:

  • Toegangscontrole
  • Doorgangen (VIP/backstage/nooduitgangen) beveiligen
  • Algemeen toezicht houden
  • Bezoekers te woord staan die vragen hebben
  • Partners ondersteunen
  • Ingrijpen bij incidenten
  • Signaleringsfunctie

Het proces om als ESO aan de slag te kunnen

Om als gecertificeerde evenementenbeveiliger aan de slag te kunnen, dien je eerst een aantal stappen te nemen en de studieboeken in te duiken. Hieronder volgt een schematische weergave van de diverse stappen:

 

STAP 1

Vindt een opleider die ruime ervaring heeft in het opleiden van evenementenbeveiligers. Bij Safecrowd doen wij dit al 10+ jaar met uitstekende resultaten. Beveiligingsbedrijven kunnen de opleiding verzorgen of opleiders zoals Safecrowd.

 

STAP 2

Nadat je de ESO cursus gevolgd hebt, ben je klaar om het theorie examen bij het SVPB (Stichting Vakexamen Particuliere Beveiliging) te doen. We helpen je bij het aanmelden hiervoor al tijdens de cursus en geven praktische tips en oefenexamens ter voorbereiding hierop.

 

STAP 3

Nadat je je examens voldoende gemaakt hebt en dus voor het theoriegedeelte geslaagd bent, kan he beginnen aan je stageperiode. Dit doe je bij een organisatie die geregistreerd staat als Praktijkopleidende organisatie. Heb je nog geen stageplek dan hebben wij een breed netwerk aan leuke organisaties waar je aan voor kunnen stellen.

 

Tijdens je stageperiode heb je binnen de beveiligingsorganisatie waar je werkt een praktijkbegeleider. Wij houden met jou en je begeleider op gezette tijden contact om te kijken of de stage vlot verloopt en om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.

 

STAP 4 (optie)

Richting het einde van je stageperiode is er de mogelijkheid om bij ons terug te komen voor een praktijkexamenoefening die je voorbereid op het gesprek met twee examinatoren.

Waarom kiezen voor Safecrowd als opleider ESO?

 

Docenten met zeer ruime praktijkervaring

 

Honderden cursisten zijn je al voor gegaan

 

Kleine groepen (max 10 cursisten)

 

Persoonlijke aandacht voor jou